Huiskringen

Huiskringen in Beth Shalom

Wat en voor wie?
In Beth Shalom bieden wij alle leden een eigen plek, zo ook in de diverse kringen.
Ieder nieuw lid van de gemeente kan terecht in een zogenaamde Welkomstkring, die in twee avonden inzicht geeft in het reilen en zeilen binnen Beth Shalom.
Elk nieuw lid en ieder die zich laat dopen, neemt deel aan een Fundamentenkring . Deze kring behandelt in 10 bijeenkomsten de fundamenten van het geloof. Daarna worden de volwassen leden ingedeeld in de Huiskringen.
Voor aanstaande bruidsparen (of belangstellenden) is er een Huwelijkscursus, waarin Bijbelse principes voor het huwelijk aangereikt en besproken worden.

Waarom huiskringen?
Beth Shalom wil een groot huisgezin zijn, maar om ieder persoonlijk aandacht te geven is de gemeente opgedeeld in zogenaamde huiskringen. Door deel te nemen in een relatief kleine groep, voelen gemeenteleden zich gemakkelijker gekend, vertrouwd en opgebouwd.
De bedoeling van de huiskring is, dat het een plaats mag zijn waar de kringleden samen de Heer zoeken in gebed, in lofprijs en aanbidding en samen het Woord van God delen. Daarnaast is er ruimte voor getuigenissen en het delen van wat je bezig houdt.
De huiskring bouwt dan ook op tot liefde en een actief geloofsleven, waardoor mensen als volwassen christenen in deze wereld staan.

De diverse huiskringen:
Beth Shalom kent 10 huiskringen; waaronder 1 voor jongvolwassenen: de Verdiepingskring.
De huiskringavonden worden thuis bij gemeenteleden gehouden en zijn zo veel mogelijk ingedeeld op locatie.

Waar en wanneer?
Er zijn vier huiskringen in Nijverdal, één in Raalte, één in Vriezenveen-Wierden, één in Den Ham e.o., twee in Almelo en één in Rijssen/Holten/Markelo. Daarnaast is er een donderdagavondkring en een kring voor jonge gezinnen met kinderen. De kringen vinden één keer per twee weken op de woensdagavond plaats bij 1 van de kringleden thuis.
De Verdiepingskring voor jongvolwassenen wordt één keer per twee weken op vrijdagavonden bij de kringleden thuis gehouden.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×