Blog Roemenië-reis Van Mannes en Jenny Scholman

Blog Roemenië-reis Van Mannes en Jenny Scholman

Donderdag 23-8, uitje vanaf Jacodu

Vanmorgen kwam er al heel vroeg een groep blij gespannen Roma-kinderen naar t Love Light centrum in Jacodu.
Maar voor ze kwamen zijn we als groep onze dag samen begonnen om, aan de hand van Ps 133, heel gericht te bidden voor eenheid in de groep. Die eenheid was er in Bazna op een heel bijzondere manier; maar hier in Jacodu is er een andere atmosfeer en was het voor haast iedereen moeilijk om te focussen op de Heer en de missie.
Je merkte het aan verschillende dingen in de groep, maar ook aan de kinderen, dat er hier een geest van verstrooiing is. Zowel kinderen als volwassenen kunnen moeilijk bij elkaar en/of met elkaar samen gefocust zijn. Gisteren in het Camin b.v., moesten we alle zeilen bijzetten om de groep bij elkaar te houden.
Dus vandaar dit specifieke gebed; dat overigens – prijs de Heer!- zijn uitwerking niet miste!

Er was voor vandaag een uitje gepland: met paard en wagen, op z’n zigeuners, naar een naburig plaatsje waar we naar een klein kerkje boven op een steile heuvel zouden gaan.
Deze kinderen keken er al naar uit; niet het ritje met paard en wagen, dat vinden ze te gewoon, maar wel het rijden in een luxe auto en de picknick op de top deed hen op voorhand doen stralen!.
Nou, wij westerlingen vonden deze rit door ’t prachtige landschap (2x 45 minuten) wel heel bijzonder en leuk. Behalve toen bij aankomst een van de teamleden van de wagen kiepte , doordat plotseling degene die aan de andere kant van de zitplank zat, plotseling opstond.. Ze maakte een behoorlijke smak achterover, en kreeg bovendien de plank op haar hoofd..
Toen t ergste leed geleden was konden we naar boven wandelen en van het mooie uitzicht genieten. (zie filmpje) In het kerkje hebben we een soort mini dienst gehouden met de kinderen die mee waren. Thema: bij Jezus inde boot ben je veilig in de storm. En raad es: ze waren rustig en open om te ontvangen. Het is zo bijzonder, zelfs wanneer je het begrijpt, dat wanneer ze uit de buurt van hun woonplek zijn, je hen beter kunt bereiken met het Evangelie.

Omdat de auto van Jo , die het eten en drinken zou vervoeren, defect raakte, gingen we zonder te hebben gegeten en gedronken weer terug naar t centrum in Jacodu.
Op deze terugweg zaten er ook een aantal kinderen in op de wagen. En hoe gaaf: op deze manier konden we echt goede gesprekjes voeren; ook over onze Heer Jezus. Gewoon geweldig!
In Jacodu werd de picknick in Goody’s Garden (ook terrein van Love Light in Jacodu) gehouden; een uitstekende plek; zeker ook vanwege de schaduw daar… want ook vandaag was het weer 30+ graden.
Het was er rustig én gezellig en na veel appe (water), chips en dikke sandwiches ging ook de overheerlijke Roemeense watermeloen en supersnel in..
Toen was het tijd om als herinnering voor deze dag, en als een symbool voor wat in Jesaja 61 staat (werd uitgelegd) ; een boom (conifeer…) te planten.
We hebben ook samen gebeden, specifiek voor de kinderen die in september (weer) naar school gaan. En natuurlijk ook voor Jo en Ron.
Zowel de groep Roma- kinderen als ook onze groep kreeg tot slot van Ron een zelfgemaakt houten kruisje mee, als aandenken voor thuis. Prachtig gebaar!
En toen was het al weer knuffel-tijd vanwege het afscheid. De kinderen liepen vrolijk en babbelend naar huis en wij vertrokken in de auto’s; je kunt wel zeggen: moe maar voldaan..

Dit was eigenlijk het eind van onze outreach. Vanavond zijn we vrij. Morgen gaat onze groep nog even naar het zwembad van het hotel en bezoeken wij Hans en Wilma, eigenaar van de camping in Blajel.
En natuurlijk gaan we onze koffers pakken en onze kamers schoonmaken.
Zaterdagmorgen vroeg (3.30u) brengen we de beide dames uit Oekraine naar het vliegveld in Cluj Napoca en daarna reizen wij richting huis, waar we maandagmiddag hopen aan te komen.

Dank jullie wel voor je interesse in ons verhaal en voor jullie gebeden! We hopen dat jullie zo een inkijkje hebben gehad van wat we mee maakten wb het project “Intrarea Libera’ (vrije entree) We zouden uiteraard graag nog veel meer delen over hoe de Heer deze tijd heeft gezegend en over de geweldige dingen die de Heer deed, over de kracht van gebed, over de prachtige ontmoetingen die we hadden, ook buiten het project om , en over de mensen van ons bijzondere en begaafde team waarmee en waardoor we zo gezegend en bemoedigd zijn.
Dus schiet ons daar gerust over aan!

Graag tot volgende week in Beth-Shalom!
Liefs en shalom!
Mannes en Jenny

Woensdag, 22-8, Jacodu

Na een, voor verschillenden van het team, onrustig nachtje met weinig slaap een vermoeiende dag vanwege de hoge temperatuur!
Dat onrustige van de nacht lag ‘m trouwens niet in berenbezoek, maar ’t “feestje” dat de jongens tot vermaak van zich zelven hadden bedacht… een soort van ontsnappings-acrobatiek… en dat nogal luidruchtig.. Kamp-spatjes dus..
Hopenlijk houden ze zich vannacht rustig..
Wij hadden daar in ons fijne pension mooi geen last van..
Behalve Mannes, die meteen aan het werk kon met Ron, moest de rest van het team tot 11 uur geduld hebben voor het programma begon. De kinderen werden verdeeld over 3 groepen:
1 tuinwerk: pompoenen oogsten en bewerken.
2 helpen met brood bakken.
3 Bijbelklas ( hiervoor was trouwens de meeste animo!) En ze genoten top van alles!!
Daarna lekker eten.. en daarna buiten spelen en samen naar de Camin (dorpshuis/zaal).
De bedoeling was dat er een vioolspeler kwam en dat de kids traditionele dansen zouden leren..maar..dat ging helaas ook niet door!
Oplossing ad hoc: spelletjes gespeeld. De kids waren helemaal hyper… haast niet te houden, dus hen toen maar tot rust gebracht op verantwoorde wijze met een ijsje..
Daarna mochten ze naar drama stuk kijken .. ademloos en met open mond! Halleluja! De Heilige Geest was zo bezig! Er kwamen verschillende kinderen naar voren om hun hart aan de Heer te geven! Heel aandoenlijk!
Tot slot leerden ze een dans. De meeste meisjes genoten daarvan en de jongens genoten van t klieren… . Tja..deze kinderen krijgen nu eenmaal nagenoeg geen opvoeding, en van ons hoeven ze geen slaag te verwachten..
Na t Camin weer terug naar het centrum al waar weer een mooie maaltijd wachtte. En daarna het supermooie grote kampvuur. En de bijbehorende gezelligheid.. ja..we zingen en dansen wat af hier…
Het was weer een prachtige dag en zeker weten dat er morgenvroeg op tijd een groep op,de stoep staat voor de…. ja…wat…? ..dat verklappen we nog niet!

Dinsdag, 21-8, Jacodu
Vandaag een bezoekje gebracht aan Jacodu. Hierbij een paar foto’s

Maandag, 20-8, Blessing-Bazna-Day
God is goed. We zijn zo dankbaar dat we vandaag speciaal iets van Jezus’ liefde en dienaars-hart konden laten zien.

Dit was de laatste actie van onze periode in Bazna. We hadden allerlei plannen voor deze dag die helaas niet konden doorgaan… maar..
Gelukkig konden we wel op het schoolplein terecht. En ook hebben we vuilnis geraapt in het park.
Vanmorgen om half tien ontmoetten we het hoofd van de school in Bazna, die toen pas instemde met het schilderen van het hekwerk rond dit plein.
Dus wij allemaal, samen met een aantal Roemeense mede-enthousiastelingen, aan de slag: onkruid wieden, vegen, schuren, schoonmaken en verven.
We werkten tot 12 uur en ik kan je vertellen dat het toen al behoorlijk warm was. De warmste dag tot nu toe..
Ieder begon vanmorgen best serieus en goed, maar het netjes werken vol te houden, was uiteindelijk wat veel gevraagd.
We hoorden steeds vaker “Maakt niet uit” na weer een “drup drup drup” . Bovendien vond een meisje dat langs kwam het leuk om een plens verf op de grond te gooien.
Wij (leiders) vonden uiteraard dat ons visitekaartje er niet zo mocht uitzien. Dus je begrijpt dat een herstel ronde werd geregeld.

Enfin; het school plein zag er na afloop heel wat beter uit en het was ook best gezellig om zo samen te werken.
Er waren ook een paar kinderen uit de buurt die ’s morgens keihard meewerkten, maar ’s avonds zo hyperdepieper waren dat ze er een grote puinhoop van maakten. Waarschijnlijk kwam dat door alle chocola die ze stiekem hadden gepakt en opgegeten…haha.. (kwamen we later achter.. Ze hadden dus de tijd van hun leven,.. tot hun moeder het in de gaten had en ze naar bed stuurde..) We kregen uiteraard wel wat bekijks; en m.n. ’s avonds hebben we daarvan gebruik gemaakt door christelijke muziek te draaien, te zingen en te dansen.
Van 9-10 uur was het echt gezellig en daarna zijn de jongelui nog even aan de “chill” geweest.

Wat wel heel bijzonder is, is hoe gebed een centrale plaats inneemt in deze week. Behalve elke dag bidstonden, is er regelmatig spontane voorbede; Nu is er steeds veel aanbidding en voorbede geweest in CLF-Bazna, waardoor er een geweldig fundament ligt, en daarnaast is de eenheid onder de bidders is zo groot; dat gebeurt wat Psalm 133 zegt (de eenheid is als de kostelijke olie die stroomt over baard en kleren van Aaron). Zo is er veel openbaring en is Gods Geest merkbaar aan het werk in het breken van bolwerken, en vrijzetten van mensen. Onder andere van ons team. Bijzonder om mee te maken! Echt “Dank U Heer! En Halleluja!!”

Morgen gaan we naar Jacodu. Daar wacht ons een heel ander programma.
Bid je mee voor zalving en bijzondere zegening van de mensen daar!? En voor nieuwe kracht voor het team en de leiding in Jacodu?
Dank je!

Gods zegen allemaal!
Veel liefs en shalom!,
Mannes en Jenny

Bazna, dominica / zondag 19-8
Vanmorgen een mooi volle kerk voor de doopdienst van Naomi en Daniël..
Zoals gezegd werd er buiten gedoopt. De temperatuur buiten , +30 graden, zorgde voor een goede watertemperatuur. ..
En het dopen verliep allemaal heel mooi en netjes. Prijs de Heer voor weer 2 jonge mensen die Hem willen volgen.., zoals Naomi zei: tot de dood.
Daarna was er, ook buiten, feliciteren en drinken met koek, en weer daarna naar binnen voor de doop in de Heilige Geest.
Een beetje anders dan wij gewend zijn, maar dat maakt het juist interessant.
Wat was het ook mooi om een aantal van de vroegere jeugd te zien, die nu in Timisoara gesetteld zijn.. getrouwd en met babies..
Wat hebben we vroeger mooie tijden beleefd met hen, in kinderdagen en kampen, en jeugdbijeenkomsten.. leuke herinneringen dus!
Ja we troffen het om hen hier te zien ivm de doop van hun zusje.

Vanmiddag een toeristisch uitstapje gemaakt naar het oude, goed bewaarde stadje Biertan met de burcht-kerk. Prachtig.
Met 2 auto’s en een taxi er naar toe gereden, prima.. maar voor de terugweg kwam er geen taxi opdagen. Na anderhalf uur wachten en bellen waren we het zat en hebben we alle teamleden in de beide auto’s gepropt. T Leek nu meer een Afrikaans uitstapje in zo’n overvol busje.. maar ja…je mot wat.
Achteraf goed, want er kwam in het geheel geen taxi opdagen. Enfin; we zijn goed overgekomen…
Vanavond is Sophie uit Engeland met de trein (vanaf vliegveld Cluj) aangekomen om ons team te versterken. Gaaf!

Wat hebben we plezier met dit team. We lachten heel wat af, genieten van wat de Heer doet, en zien dan ook uit naar wat morgen gaat brengen..
In een dagje: “Blessing Bazna”.

Met een ‘volle buik’ rollen we, na dit dagje ontspanning, loom en gaar, zo ons bed in… (net uit eten geweest in een best goed restaurant)..

Tot morgen! Pace!/Shalom!
Mannes en Jenny

Sambata/Zaterdag 18-8
Loof de Heer want Hij is goed. Zijn goedertierenheid is voor eeuwig.!

Zoals de zon hier behoorlijk pittig schijnt en ons verwarmt ( het was vandaag weer boven de 30 graden); zo ook de Zon!; het is geweldig hoe de Heer werkt; zelfs als het niet zo gaat als je hoopt.
Vanmorgen moesten we met Marsha (Oekraïne) naar de Eerste hulppost van het ziekenhuis in Tirnaveni (spreek uit :Turnavén) Ze speelde een leuk potje voetbal en werd toen op haar teen getrapt en wel zo dat haar grote teennagel recht op stond. Het bloedde behoorlijk.
Ze werd daar wel goed geholpen en de behandeling viel haar mee (verdoving en nagel er helemaal uit) Zalf en verband gehaald in een apotheek en toen was de morgen voorbij.

De kinderen die de dans oefenden en die creatief bezig waren hadden ook weer een geweldige morgen.
Mooie dingen maken, leren en drama en onderwijs ingegoten krijgen.
En dan niet te vergeten het genieten van de heerlijke snoep en koek.. smulsmul..
Na afloop zijn er altijd goede gesprekken… zo ook vandaag.. De Oekraïnse meisjes werken zo inspirerend.

Vanmiddag de voorbereidingen voor de finale. We vonden het heel jammer dat dit niet in het centrum kon gebeuren! Afijn.. het hele programma dus in de kerk. Er waren ongeveer 15 tieners en 25 kinderen en een paar ouders. Minder dan gehoopt, maar o wat was het een geweldige avond!! Open harten en zo’n goede atmosfeer!
Het concert werd uiteindelijk door de eigen Casa-band gegeven.. en wat een feest! En Jezus verhoogd! Daarna werd de ingestudeerde dans door de kinderen uitgevoerd, waarna we die met z’n allen samen ook probeerden.. prachtig! Toen het serieuze gedeelte: drama over licht en donker en de korte krachtige preek door Carla Pickring uit Engeland.
De oproep voor Jezus te kiezen werd daarop door veel kinderen beantwoord, onbeschaamd staken ook veel jongeren hun hand op. En gingen daarna staan om hun leven aan de Heer te geven. Wow en nog es wow!

Laat de kinderen tot Mij komen: dat was de openbaring door een beeld van hoe het eens bij Jezus op de berg is geweest.
Daarop zijn alle kids en tieners naar voren gevraagd om rondom de “Jezus” van het drama te gaan zitten.
Weer een ander had het idee dat we daar om de aanraking van de Heilige Geest moesten bidden. Zo gedaan met de meeste leiders.
Gods Geest bezig.. Wat een heilige momenten.. Als je naar hun gezichten keek kreeg je gewoon kippenvel..

Na afloop van de dienst is er nog een jongen tot de Heer gekomen, hij was niet bij de dienst maar had gevoetbald…
Ook hij kon niet ontkomen aan Jezus liefde. Wat ook mooi was: hij werd door een van de tieners van Banza tot de Heer geleid..
Die was dus uitgestapt… precies zoals het Woord vanmorgen voorafgaande ons ontbijt had gezegd.

De meeste jongelui bleven nog een poosje hangen; er was een soort eenvoudige afterparty en ze vonden het prachtig.
En ook toen weer goede vragen en gesprekken.

Je kunt begrijpen dat we zooooo dankaar zijn!
Halleluja voor onze geweldige liefdevolle grote en machtige Heer en Heiland.
Morgen gaat het feest dus door met de doopdienst (2 dopelingen).

Lieve groetjes en shalom! Bine Cuvantate!
Mannes en Jenny


Bazna, 17 augustus

Wat is het toch gaaf om kinderen te zien genieten van allerlei aandacht, leuke dingen en zich geliefd voelen.
En hoe bevoorrecht zijn we om te zien hoe de Heer werkt in de kinderen, maar ook in de tieners.
Vanavond kwam er een mooi aantal tieners naar het terrein van de kerk.
Er was voor gekozen niet naar de sporthal te gaan , maar de jongens te laten voet-volleyen op het volleybalveld achter Casa Bucuriei.
De meisjes konden, terwijl ze zich lieten optutten en creatief bezig waren op “het balkon” ondertussen contact houden met de jongens beneden.
Het was echt gezellig; een heerlijk open sfeertje en er waren ook goede gesprekken..

Tijdens de pauze was er in het kerkgebouw weer drama met een getuigenis van Marsha, een van de twee Oekraïnse zusjes.
Dat zijn me echt een paar vrijmoedig en vurig getuigende meisjes! Op elk moment en met iedereen gaan ze een gesprek aan over het geloof. Leuk en wijs.
En ze kunnen haast niet begrijpen dat er christenen zijn die dat niet doen.
Ook gebruiken ze hun talenten voor drama, muziek en creativiteit volop. Onvermoeibaar en vrolijk! Heel aanstekelijk!

Het was een echt vrolijke dag hier; ook omdat Eve uit Engeland jarig was.. dus feestelijke lekkere “cake” , die samen met de gasten smakelijk werd verorberd.
Daarnaast blijven er steeds mooie dingen gebeuren in het team! Halleluja!

Morgen, zaterdag, is de laatste dag van het Intrarea Libera programma. ’s Morgens de kinderen en ’s avonds de finale met een lofprijs-concert, uitvoeringen van de geleerde dans en drama en aansluitende preek.
Bidden jullie mee dat er veel kinderen, tieners, maar ook volwassenen komen (kijken)?
Dat alle gebondenen mogen vrijkomen, zoals gebeurde toen Paulus en Silas in de gevangenis God lof zongen (…!) en de aarde (het aardse) beefde en fundamenten (oorzaken van gebondenheid en negatieve erfenissen) bewogen tot de boeien los- en de deuren open gingen.!
Dat er velen de Heer leren kennen en vrij met Hem verder gaan.

Multómesc! Bine cuvantate! La revedere! (dankjewel! Gods zegen! tot ziens!)

Mannes en Jenny

Bazna, 16 augustus
Buna !
De eerste echte outreach-dag zit er op. Er zijn meer kinderen gekomen dan we verwachtten op zo’n eerste dag.
En ze waren lekker enthousiast! Zo gaaf om ze te zien genieten van eenvoudige dingen!
Het merendeel van de jongens koos te voetballen en basketballen in de sporthal. De meisjes , en later ook een stel jongens, kwamen naar de kerk om een dans te leren (binnen) of creatief bezig te zijn en geschminkt te worden (buiten onder een afdak).

Tijdens deze laatste twee onderdelen is er volop ruimte om over de Heer Jezus te praten , en daarnaast hebben alle kinderen in hun pauze gekeken naar een drama stuk; en een aantal mocht ook zelf meedoen.. hilarisch..

’s Middags was er weer een fantastische maaltijd voor het team gemaakt door dames van de kerk. Daarna even rust en dan voorbereiden voor ’s avonds en de volgende dag.
Er werd ook een dramastuk geoefend voor de finale zaterdag.. om kippenvel te krijgen.. echt gaaf!

’s Avonds, net voor de jongeren zouden komen, begon het keihard te regenen en onweren. Die plensbui hield de jongeren thuis; er kwam niemand!!
Dat programma ging dus niet door. Jammer..!.. (?) dat vonden we eerst wel, maar het team ging in plaats daar van aan de lofprijs en aanbidding.
Echt gaaf. En de Heer begon zo mooi te werken.! Openbaringen, beelden, bevrijdingen, en nieuw leven!! Wow!
Zo mooi dat oa Persida én Christi (die jaren als sponsorkinderen door de kinderen van Beth-shalom werden ondersteund en waarvoor dus ook veel is gebeden) een heel bijzondere aanraking van de Heer hebben gehad. Nieuw leven en geweldige ervaringen!! Hallelujah!
We hebben om vrucht gebeden en nu mogen we dit meemaken! Wow!

We zien uit naar wat de Heer morgen gaat doen! De verwachting groeit, ook door de prachtige en waardevolle openbaringen die de Heer gaf aan het team dat 2x per dag voor ons bidt. Hoe kostbaar is dat.
God is goed.
Blijven jullie op de bres staan.. de trukendoos van satan is vast nog niet leeg en er woedt hier echt wel een strijd. Toch:
De Heer is Overwinnaar en wij met Hem. 2 Korint.2:14

Lieve groetjes en shalom allemaal!
Mannes en Jenny

Bazna, 15 augustus
Gisteren was de “meet en greet’ voor de deelnemers aan de Outreach .
Echt mooi om te zien hoe jongeren van verschillende nationaliteiten en kerkelijke achtergronden het zo snel met elkaar kunnen vinden.
’s Morgens begonnen we met een spontane lof en aanbidding met Sami.
Daarna het programma en de taakverdeling besproken. Uiteraard met weer de nodige veranderingen…want verrassingen kom je hier altijd tegen…
’s Avonds de tamtam: wat vrolijk uitgedost en in 3 groepen Bazna ingegaan om kinderen uit te nodigen. Was zo leuk en gaf om te doen!
Leuke respons gehad, 1 groep werd zelfs uitgenodigd bij (onbekende) mensen in de tuin wat verfrissing te gebruiken.
Daarna weer een spontane of en aanbidding en naar bed.
Vandaag de eerste dag van het programma voor de kinderen en vanavond voor de jongeren.
We zien uit naar een drukke, maar vooral fijne dag waarin de Heer weer mooie dingen gaat doen..!

13 augustus 2018
Hallo allemaal,
Hoe gaat het daar in de lage landen?
De temperatuur iets beter te harden dan een paar weken geleden? En ook wat regen gehad begrepen we..
Mooi mooi, want toen we wegreden waren de weilanden geel ipv groen; ook in Duitsland en Oostenrijk overigens. Hongarije was wat groener en Roemenië was zo groen als we nooit eerder in de zomer gezien hebben. Zij hebben –tot hun ontzetting overigens- voorheen echt ouderwets Nederlands weer gehad; maar sinds wij er zijn is het hier +30 graden.

Na een paar heerlijk luie dagen in het ongelooflijk warme Oostenrijk (zelfs op het water knoertheet!) hebben we nog een dagje geluierd bij vrienden in Floresti (bij Cluj in Roemenië). Goede tijd gehad.
Zaterdag 4-8 zijn we in Bazna aangekomen. Ook daar was (en is) het te warm om buiten te zijn..
Niet dat we daar veel tijd voor hadden… we zijn meteen na aankomst in Bazna ijverig aan het werk geweest in Casa Bucuriei. (spreek uit Boekoeríeje) en hebben al heel wat boodschappen gedaan.. en het is hier nog steeds een uitdaging om daarin te slagen..
Daarnaast hebben we uiteraard de diensten en bidstond bezocht en m.n. genoten van de –hier altijd bijzondere lof en aanbidding (geleid door Sami)

Casa Bucuriei (huis van vreugde) is het huis verbonden aan de kerk, dat de Engelsen David en Helen Bertenshaw meer dan 10 jaar geleden hebben gekocht en dat wij regelmatig ietsje hebben helpen verbouwen tot kerk en een soort pension, met nu 6 slaapkamers . Het huis ligt in het verlengde van het kerkgebouw, waarboven ook 2 slaapkamers zijn gemaakt.
Er komen hier regelmatig gasten (sprekers, andere outreach groepen enz) die graag gebruik maken van het gebouw.
Zoals gezegd hebben we flink gewerkt om het klaar te krijgen voor de groep die morgen aankomt. Mannes’ timmer-vaardigheden kwamen weer goed van pas.. en mijn handjes wapperden vnl met een poetsdoek, een dweil en af een toe een verfkwast erin.

Het Outreach-team:
De groep buitenlandse deelnemers is niet zo groot als we hoopten; maar wel enthousiast en we weten zeker dat Gods kracht maakt dat het goed gaat komen.
Prijs de Heer voor: 5 personen uit Engeland en 2 uit Oekraïne. En daarnaast een aantal Roemenen, waaronder Persida en Christi en mensen uit CLF (Christian Life Fellowship) “onze kerk” hier. En niet te vergeten David, Helen en ondergetekenden. Al met al een groep van ongeveer 20 personen.

Morgen rijden we ff (2 ½ uur) naar t vliegveld van Cluj om de Engelsen op te halen. De meiden uit Oekraine komen daar 3 uur later aan. We hopen dan allemaal om 23.00 uur in Bazna te zijn.

Ik word, nu alles op het punt staat te beginnen, helemaal enthousiast.. en krijg steeds meer geloof dat de Heer prachtige dingen gaat doen.
Het project: is een soort aangepaste Free XS; en heeft de naam gekregen: “Intrárea Líbere” (vrije entree).
Onderdelen zijn: Voetbal, volleybal, dans, creativiteit, schminken, drama, evangelisatie.
Met tot slot als finale een concert met daarnaast uitvoering van de geleerde dansen en drama.
Hoe geweldig is dat in een plaats waar ruim 90 procent van de kinderen weinig tot geen positief vertier heeft in hun 3 maanden durende vakantie.

Woensdag start om 10.00uur de toerustingsdag voor het team. We beginnen uiteraard met een bidstond, info, meet en greet.

Daarna een kleine wandeling door Bazna om de omgeving te verkennen. Dan een maaltijd, bereid door dames uit CLF, die deze week 4 dagen voor ons koken en zich daarvoor werkelijk uit de naad werken. Na de maaltijd toerusting, taakverdeling en oefenen van dans en drama etc.. Dan een snelle hap waarna we om 19.00 uur verkleed en wel, met toeters en bellen de kinderen en tieners in Bazna uitnodigen en warm maken mee te doen met het project.
Er hangen al kleurige posters in dit dorp, waarop de onderdelen van het programma.

Oke, het is ondertussen echt al bedtijd geworden, het is hier nu 11 uur..
Het was een lange werkdag dus slapen gaat egwel lukke..

Bidden jullie mee voor het project?
Dat Gods Naam geheiligd wordt en Zijn Koninkrijk gebouwd en Zijn wil gebeurt.
Dat Intrarea Libera een geestelijk succes wordt! Dat na zoveel jaren evangelisatie akties in Bazna er veel vrucht gedragen wordt.
Dat banden en jukken en ketens verbroken worden door de kracht van de Naam en het bloed van Jezus. Dat machten wijken.
dat alles in vrede en rust gebeurt.
Dat er nieuw Leven ontstaat ! dat wonderen gebeuren!
Dat er eenheid is in het team in en door de aanwezigheid van de Heilige Geest in alles.
Dat ouders en andere bekenden van de kinderen/tieners ook getrokken worden door de Heer.
Dat de kerk alles goed oppakt, ook voor de toekomst.

Bid svp ook voor gezondheid van het team en hun families, en dat er niets in de weg staat om te kunnen dienen. Ook voor goede reizen .
Helen had vandaag migraine, bid svp om blijvende genezing voor haar.

Hartelijk dank voor jullie gebeden.!
Hartelijke groet; shalom uit Bazna
Van Mannes en Jenny

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×