Blog: Oeganda-reis door Geert en Hermien Doldersum

Blog: Oeganda-reis door Geert en Hermien Doldersum

18 oktober
Vandaag naar 3 scholen geweest voor het vrouwenproject. Daar gezongen en getuigd alvorens men het pakket kreeg. Daarna vanmiddag weer aan de verfkwast in het medisch centrum. Het zijn de laatste loodjes… En we merken dat de vermoeidheid toeslaat😊. Morgen laatste dag in Gogonyo, met herinrichting van het medisch centrum en nog een uitje op Lake Kyoga. Zaterdag terugreis naar Entebbe en zondag zingen en preken in Kampala.

16 oktober
Na de terugreis van Mbale naar Ggonyo, zijn we gelijk aan de slag gegaan met het schilderen van het medisch centrum. ’s avonds de laatste 244 pakketjes voor vrouwen en meiden gemaakt.

14 oktober
Vanmorgen tijdens 2 kerkdiensten in Mbale getuigd en gezongen. Daarna ’s middags naar de 2 gevangenissen in Mbale geweest. Wat een ellende in zo’n gevangenis, maar geweldig om met kracht te spreken over het Bloed dat ons rein maakt.

Erg moe, maar voldaan naar bed. Vanmorgen naar 3 scholen met schoolspullen en de laatste gevangenis outreach in Kamuge. Hermien gisteren even niet lekker, maar gelukkig is ze al weer behoorlijk opgeknapt. We verwachten het van de Heer.

Hartelijke groeten Geert en Hermien.

12 oktober
Afgelopen week aan 2600 kinderen schoolspullen kunnen uitdelen, 500 vrouwen en meisjes in het maandelijkse hygiene verhaal meegenomen en 3 weduwes met kinderen een pakket bestaande uit 1 geit, 4 kippen en 5 tot 10 kilo rijst kunnen geven. Als laatste met de kinderen en hun ouders gesproken die we ondersteunen bij het naar schoolgaan. Tijdens al onze contactmomenten gezongen en gesproken over de liefde van God voor hen allen. Heel veel dankbare reacties. Aan God de eer.
Morgen vertrek naar Mbale, voor 2 kerkdiensten en 2 gevangenissen die we gaan bezoeken en het evangelie zullen brengen.

8 oktober
Afgelopen zaterdag vertrokken naar Soroti. In 2 gevangenissen geweest waar helaas geen foto’s gemaakt mochten worden. Geweldig om zovelen aangeraakt zien worden door God.

Zondag 2 kerkdienst op zondag en vandaag naar een meisjesschool geweest. Heel enthousiaste club en samen God groot gemaakt.

Daarna terugweg naar Gogonyo. Met ingang van morgen gaan we aan de slag met de school, vrouwen en medisch centrum projecten.

Graag bidden voor gezondheid voor ons allen. Hartelijke groeten.

5 oktober
5000 stukjes badstof worden door 7 lokale naaister(s) vermaakt tot sanitaire pads voor in totaal 1000 meisjes en vrouwen. Geweldig om te zien dat lokale werkers betrokken worden en geld verdienen.

3 oktober
Gisteren 2040 damesslips kunnen kopen in Mbale, op doorreis naar Gogonyo. Veilige reis gehad. Vandaag bijna alles in kunnen kopen voor de scholen; 9500 schriften, 1000 zakjes zeep voor de was, 3600 pakjes koekjes, 2500 pennen. Een hele stapel bij elkaar. Even wennen aan de warmte hier. Jeanette, mijn zus, en Natasja vandaag in het vliegtuig op weg naar Oeganda. Morgen verwachte aankomt in Gogonyo en daarna start van de projecten. Zaterdag, zondag en maandag naar Soroti, 2 gevangenissen, 2 kerkdiensten en 1 school. We houden jullie op de hoogte. Hartelijke groeten, Geert en Hermien

1 oktober
Vandaag naar de Mukuju gevangenis geweest. 60 gevangenen, geen installatie, heel dichtbij de gevangenen. Samen God prijzen en getuigen. God aan het werk en wij mochten getuige zijn van Zijn grote liefde. Velen gaven hun hart aan de Here Jezus.

30 september
Vandaag in St Peters in 2 diensten gezongen en getuigd. Ook hier in Tororo Oeganda hebben de kerken te maken met de ‘leegloop’ van de kerken. ‘De wereld’ lijkt zo aantrekkelijk voor jonge mensen. Desondanks mocht ik in het getuigen De Heilige Geest heel erg sterk ervaren. Ik werd diep geraakt door de liefde die God openbaarde voor de mensen in de kerk EN voor mijzelf. Spreken lukte even niet…… Dank U Heer voor die overweldigende aanraking. Allemaal Gods zegen toegewenst op deze dag.
Allemaal de Hartelijke groeten? Geert & Hermien

29 september
De hele dag droog geweest, maar op het moment we in de gevangenis waren (14.00) betrok de lucht en leek er opnieuw een storm op komst. Samen heel erg ‘hard’ gebeden….en de storm bleef uit tot 17.30 u, toen we thuis waren.
Het was geweldig, geen elektriciteit, dus maar zonder de geluidsinstallatie het evangelie aan de gevangenen verkondigd en gezongen. Vandaag hebben 897 gevangenen een stuk zeep gehad om de buitenkant en hun kleding te reinigen. Voor de binnenkant hebben we de meesten bij Jezus mogen brengen. En zij baden het zondaarsgebed samen met ons. Het was gewoon overweldigend.

28 september
Eerst ’s morgens een school en daarna ’s middags een school, net op tijd voordat de storm begon, heb ik heel veel studenten naar de Heer mogen leiden. Nieuwe kracht mogen ontvangen toen ik moe was. Hij sprak, wij gehoorzaamden. Iemand in het bijzonder mogen zegenen.
Morgen naar de grote gevangenis van Tororo… 1600 gevangenen.

25 september
Laatste 2 dagen op 5 scholen en gevangenis geweest. Wat geweldig om te zien wat God aan het doen is. We mochten zingen en getuigen over Gods liefde en vergeving. We mochten voor studenten bidden, handen opleggen in naam van onze Heer. Een directeur riep ons apart…..welke heel graag gezegend worden en kracht ontvangen voor zijn werk. We zien zoveel open oren en open harten. In het hotel hebben we een groep jonge mensen ontmoet die samen gekozen hadden om, ondanks middelen daarvoor, het plan opgevat hadden andere jongeren te vertellen van Gods liefde. Ze zijn met 2 ding begonnen: samen bidden. Wij mochten hen, ingegeven door de Heer, wat middelen ter beschikking stellen. Ze waren heel dankbaar naar God toe. Het kost ons best allemaal veel energie, maar wat is het geweldig om dichtbij Hem te leven en te verwachten. Dat geeft elke dag nieuwe kracht en nieuwe moed. Hartelijke groeten van ons beide en Gods zegen gewenst allemaal.

23 september
Geweldige Zondag gehad, 3 kerkdiensten in 2 verschillende kerken gehad. Vroeg op, van 08.00 tot 14.45 in de kerken aanwezig. Gods nabijheid ervaren en geleid door zijn Heilige Geest mocht ik zingen en spreken.

9 september 2019 Mission Uganda

We gaan weer. Het plan is in grote lijnen klaar en we zullen ook deze keer de nadruk leggen op de School, Straat en Gevangenis-evangelisatie in Oost Uganda.
We gaan van woensdag 19 september tot en met maandag 22 oktober. In die 33 dagen zullen we in elke geval 13 High Schools (1 of 2 programma’s), 9 kerken (meerdere diensten per kerk) en 7 of 8 gevangenissen te bezoeken, om daar over de liefde van de Here Jezus te spreken en te zingen. Daarnaast zullen er in elk geval 4 Open-Air concerten worden georganiseerd.
Verder zijn we druk bezig om opnieuw het meisjesproject (menstruatie/hygiëne) op te pakken, om ongeveer 1000 meisjes en vrouwen materiaal en voorlichting te geven. Het is ons gebed dat het transport van de noodzakelijk badstof, net als het voorgaande jaren, wordt betaald door een sponsor in de transportsector. We vertrouwen God dat dat ook deze keer weer zal lukken.
Daarnaast zullen we de overige projecten bezoeken en zien waar ondersteuning of aanpassing nodig is, (Medisch Centrum, de Oogkliniek, Koeien en Geitenproject, enz.) Eventueel zullen we een muur om de compound van het Medisch Centrum Beth Shalom bouwen, ter bescherming van het gebouw.
Waar hebben we jullie hulp bij nodig:
Als eerste hebben wij jullie gebed nodig voor deze Mission. Dat God ons mag beschermen en Zijn Geest ons mag inspireren en leiden.
Daarnaast hebben wij jullie financiële hulp nodig bij deze Mission. Zelf nemen we een behoorlijk deel van de kosten op ons, maar daar redden we het niet mee. Alle kosten voor deze Mission komen voor onze rekening. Naast onze eigen kosten hebben we nog een bedrag tussen de € 4000 en € 5000 nodig.
Zoals eerder gezegd hopen we vooral dat velen van jullie voor ons werk in Uganda willen bidden, maar daarnaast zou het geweldig zijn dat er een mogelijkheid is om ons financieel te ondersteunen.
Er zijn 2 manieren om een gift over te maken:
Een rechtstreekse gift naar: NL48 INGB 0003 2301 29 t.n.v. G.P.Doldersum o.v.v. Mission Uganda 2018.
Of een gift naar de Volle Evangeliegemeente Nijverdal: NL70 SNSB 0946 3234 29 o.v.v. Mission Uganda 2018 (dan is jullie gift aftrekbaar voor de belasting).

Kijk hier voor het reisschema:2018-09-09 Schema Mission Uganda 2018

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×