Blog: Uganda-reis 2019

Blog: Uganda-reis 2019

In dit blog de gebeurtenissen en ervaringen die Geert en Hermien Doldersum meemaken in Uganda

12 maart 2019
Lieve allemaal, we hebben een heerlijke vlucht gehad en veilig geland op Schiphol. Laatste 2 minuten wat turbulentie. We zitten nu net in de trein op weg naar Almelo.  We willen jullie hartelijk bedanken voor jullie gebed. Hij is getrouw en heeft ons opnieuw bewaard. 😊
Hartelijk groeten en Gods zegen
Geert en Hermien

11 maart 2019

Hallo lieve allemaal, gisteren meegewerkt aan 2 diensten in Pallisa. Teksten voor de preek: Deut. 31:8, Psalm 23, 2 Kon. 6:16-17, Psalm 91:13-14 en Joh. 3:16.
Daarna zijn we vertrokken naar Jinja. Vanavond zullen we voor de staf van Prayermountain en de studenten van de school een ‘concert’ verzorgen. Het wordt een soort thanksgiving, om God te danken voor wat Hij tijdens deze zendingsreis heeft gedaan. We kunnen niet anders dan Hem de eer te geven. Hij is een God van liefde die wat Hij begonnen is nooit meer zal loslaten. Hij is getrouw. Allemaal Gods zegen toegewenst.
Geert en Hermien

9 maart 2019
Lieve mensen, we zijn bijna aan het eind van onze Zendingsreis gekomen. Afgelopen week zijn we nog naar de gevangenis van Kamuge geweest en morgenochtend zal Geert zingen en preken in de kerk in Pallisa, na de dienst gaan we voor 2 nachten terug naar Prayermountain in Jinja.  We zijn deze week vooral bezig geweest met het weduwenproject, het overleg met met team van het medisch centrum en de volgende fase van de bouw van de stafverblijven. We ervaren heel veel zegen op ons werk en dat God ons omgeeft met Zijn liefde. Geert is wat ziek, last van diarree en koorts, maar het wordt al weer wat beter. Komende dinsdag vliegen we rond 23.30 terug naar Nederland, dan zitten de 4 weken er hier weer op.
We willen jullie vragen om voor ons te blijven bidden.
Hartelijk groeten van ons.

5 maart
Hallo allemaal, afgelopen vrijdag waren we in de bergen van Oost-Oeganda, bij Bubulo Girls. Geweldige middag gehad en veel van de meiden gaven hun hart aan de Here Jezus. We zijn nu bijna 3 weken in Oeganda, nog een week te gaan. Wij voelen ons erg gezegend!! Hartelijke groeten, Geert en Hermien

1 maart
Samen met Steven Ogwang naar Tororo Parents Girls geweest. Een geweldige middag gehad samen met de meer dan 500 meiden. God groot gemaakt en velen kwamen tot Jezus. Verbroken en gewonde harten werden geheeld. Aan Hem zij alle eer!

Hallo allemaal,
We zijn weer een aantal dagen verder en mochten in 4 scholen in Busia over de liefde van de Here Jezus zingen en getuigen. Opnieuw raakte God vele harten aan en kwamen velen tot geloof.
Geweldig om te zien hoe liefdevol Hij is voor ons.
Allemaal bedankt voor jullie gebed😊.
Vandaag opnieuw naar 2 scholen, morgen naar de gevangenis en zondag 2 kerkdiensten en een bijeenkomst van verschillende kerken. Geert zal tijdens de Engelse diensten ook preken.

18 febr.

Opname openluchtdienst 18-02

We willen jullie vragen om biddend om ons heen te blijven staan. De volgende teksten mochten we vanmorgen ontvangen:

En dit zijn zij bij wie in de goede aarde gezaaid wordt: zij horen het Woord en nemen het aan en dragen vrucht, de één dertig-, en de ander zestig-, en de ander honderdvoudig. — Marcus 4:20

En laten wij niet moe worden goed te doen, want te zijner tijd zullen wij oogsten, als wij het niet opgeven.
Galaten 6:9

We willen jullie vragen onze berichten zo veel mogelijk te delen zodat iedereen mag zien hoe groot onze God is!

Hartelijke groeten en Gods zegen toegewenst,
Hermien en Geert

Mission Uganda 2019

Lieve broeders en zuster, vrienden en familieleden,
Jullie zullen wel verrast zijn………..nou wij ook!!!
Veel eerder dan gedacht en verwacht zullen we weer naar Oeganda vertrekken. We zijn amper 2 ½ maand terug. Maar rond de Kerstdagen werd ons op een heel bijzondere wijze duidelijk dat we op korte termijn terug moeten en mogen gaan om opnieuw in Gevangenissen, Scholen en Kerken te evangeliseren. Daarna hebben we bevestiging op bevestiging gehad dat deze keuze de goede en juiste keuze is en dat deze ingegeven is door de Here Jezus zelf. Zelden hebben we Zijn roep zo duidelijk gehoord en verstaan.
Daarom vertrekken we op dinsdag 12 februari aanstaande naar Oeganda. Op woensdag 13 maart keren we weer terug. God heeft ons duidelijk gemaakt dat we bijna uitsluitend moeten gaan om te evangeliseren.
Natuurlijk zullen we onderhoud uitvoeren aan het Medisch Centrum en ook willen we het Weduwen-project uit gaan bouwen met behulp van de ondersteuning van Charles Okwalinga, oudste zoon van Steven Ogwang.
Op dit moment zijn er al 11 gevangenissen, 20 scholen en ruim 12 kerkdiensten ingepland. We zullen door heel Oost-Oeganda trekken en in elk geval de volgende steden aandoen: Jinja, Iganga, Busia, Tororo, Mbale, Soroti en Pallisa.
Tijdens onze bezoeken aan de gevangenissen zouden we graag zeep voor de gevangenen meenemen mee willen nemen, iets waar ze veel aan hebben en erg dankbaar voor zijn.
We hopen dat velen van jullie ons willen steunen door gebed. Zonder die ondersteuning kunnen we het echt niet. We zullen in een schema doorgeven waar we zijn, wat we aan het doen zijn en wanneer we reizen, zodat er dan heel gericht gebeden kan worden. Bid vooral voor Gods leiding en bescherming.
Natuurlijk hebben we ook financiële middelen nodig. We zullen het geld voor de volgende onderdelen van de Mission gebruiken:
1. De Zendingsreis zelf.
2. Het Weduwen-project, € 60,- per weduwe (1 geit, 4 kippen en 10 kilo rijst).
3. Zeep voor bijna 6.000 gevangenen (€ 0,25 per gevangene).
4. Verdere bouw van de stafverblijven van het Medisch Centrum.
…..Laat het ons weten als je ons wilt ondersteunen…..
Je kunt ons financieel steunen door een gift over te maken naar het rekeningnummer van de Volle Evangelie Gemeente NL70 SNSB 0946 3234 29 o.v.v. Mission Uganda 2019.
We wensen jullie allen Gods zegen toe in 2019.
Hartelijke groeten,
Geert en Hermien Doldersum

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×