Update 3: Blog Mannes en Jenny

Update 3: Blog Mannes en Jenny

Zending Bazna jongeren zomerprogramma Roemenië

hallo allemaal,
Inmiddels zijn we terug in Bazna.. maar wat een bijzondere missie hadden we in Jacodu!Maandag waren daar de voorbereidingen en dinsdag morgen ging het programma voor de kinderen van start.En ooo wat was het nodig dat we hen liefde, aandacht en vooral de Heer Jezus brachten.De kids waren nogal onaangepast, zelfs voor kinderen uit deze gemeenschap. Ook vochten ze onderling veel en er was veel duisternis, verdriet, agressie in hun ogen te lezen. . we hadden er onze handen meer dan vol aan.  Hun leef/woon situaties zijn dan ook zonder uitzondering hartverscheurend.Oke, ze hebben nu een een buiten- wc , een dak op -, en een kacheltje in hun hutjes, en een heel aantal van hen gaat nu trouw naar school, maar nog steeds willen wij eigenlijk niet weten hoe ze leven moeten. Uiteraard zijn we ook de geestelijke strijd aangegaan; veel en voortdurende lofprijs, proclamatie, gebed, zegenen , zowel overdag als ’s nachts..We kregen hiervoor ook wonderbaarlijk veel openbaring. Geweldig gewoon hoe de Heer onze “missie-groep” voor dit alles had samengesteld!… alle eer en lof aan Hem!
Omdat deze kinderen zo anders zijn dan die in Bazna hadden we het programma aangepast. Kleinschalig, kleine groepen, korte aandacht-momenten; maar met alles van de Heer, en spel er in.Ook hier vonden ze de dans van (de onophoudelijk dienende ) Masha, Anna en Liza uit de Ukraïne geweldig. Be exalted!Daarna het leren van (elke dag een andere)  Bijbeltekst op rap of muziek en met gebaren natuurlijk. Het verhaal werd door de Roemeense Dana verteld, terwijl er drama was of het verhaal dmv schilderen werd uitgebeeld. Het zingen van de Roemeense liedjes was ook geweldig, maar t liedje met gebaren “I’ve got the Joy” spande de kroon.Dit lied, samen met het “Get it- Got it- Góód!!” met de clowns,  bleek ook de doorbraak naar vreugde; en al de tweede dag was de sfeer zo positief! en aan het eind van die woensdag was de boosheid, wanhoop enz. niet meer op de gezichtjes te zien! Halleluja!Wanneer we met hen baden was het doodstil en ze dronken het werk van de Heilige Geest in. Roemeense kinderen zijn nog meer dol op spelletjes dan de Nederlandse. De temperatuur (steeds 30+ ) kon hen niet deren.. (al hadden wij er meer moeite mee..pfff wat vermoeiend..) Spelletjes als badmintonshuttle mikken, doel-vak gooien, hockey–poortjes, watertransport etc. vonden ze prachtig, en natuurlijk het zoeken van o.a. waterballonnen met als hoogtepunt elkaar daarmee natgooien!Donderdag hebben we, n.a.v. openbaring over “dance upon injustice”, met de kids op straat gedanst en gezongen. de buren vonden het prachtig! en de kinderen ook. 
Jo (dir. Love Light Romania) vertelde dat kinderen die de laatste tijd heel negatief waren en waar ze niets mee konden beginnen, tijdens deze paar dagen zo wonderbaarlijk veranderd waren! : Open, enthousiast, ze konden weer lachen (ja!..dat hadden we gemerkt!!) en dat ze het jammer vonden dat we  weg gingen.. .  
Wat mochten we veel vreugde achterlaten toen we gistermiddag daar,  dankbaar en ook blij, weg gingen. (een lekke band met 35 graden kon zelfs de vreugde niet drukken!) 
We blijven bidden dat de Heer hun zegent en bewaart. Vandaag vertrekken de 3 meisjes naar de Ukraïne en de 2 Engelse dames, Carla en Sue,  terug naar Bolton. Wij blijven, met David en Helen  uit Manchester,  nog tot dinsdag voor wat activiteiten  en bezoekjes. 
Hartelijk dank voor jullie gebeden! Gods zegen, waar je ook bent en i.v.t.: goede reis!liefs en shalom!,Mannes en Jenny 

Bazna, 2 augustus:
vanavond hebben we de de Outreach in Bazna afgesloten. 4 geweldige dagen met kostbare kinder- en tiener programma’s.
We wilden hen niet alleen een onvergetelijke week bieden, maar vooral ook een week waarin ze de Here Jezus (meer) mochten leren kennen en ervaren wat het betekent dat Hij onze beste Vriend wil zijn. Dus 4 dagen programma’s met een opbouw daarin, vanuit ons verlangen dat zij een keuze voor en (evt. vernieuwde) toewijding aan de Heer zouden maken..

Ziua de copii / kidsdays: 
Gisteren, donderdag, draaide in de dienst alles om de trouw van een vriend. Met het verhaal van Ruth centraal. Het was prachtig te zien hoe de kinderen helemaal opgingen in drama en vertelling en enthousiast meededen met de liederen, de memorisatie tekst en het vragen spel. 
Ook hebben we met de kinderen weer leuke spellen gespeeld, dit keer georganiseerd door de 3 talentvolle Ukraïnse dames. M.n. de haaien op jacht, een vangspel in de grote sporthal, maakte hen super enthousiast.
Vandaag stond de liefde van God en het offer van Jezus centraal; Dé Vriend die Zijn leven gaf voor ons. Het geestelijke programma was weer een feest! !
Nagenoeg alle 60 kinderen hebben vanmorgen hun hart voor Hem geopend; en wat is dat mooi om mee te maken!
Alle spellen waren dit keer met waterballonnen. De kids waren bijna niet te houden! FEEST FEEST FEEST! ook mochten ze kennis maken met (simpele) waterijsjes uit Nederland. groot succes! 
En tot slot kregen ze allemaal een tas mee met kleurtjes en kleurboeken over de thema’s , tandpasta en tandenborstel, de gewonnen prijzen en nog wat kleine cadeautjes en een shirtje of short. Het zijn de kleine dingen die het doen! 
We wilden wel dat jullie die 60 blije gezichtjes konden zien toen ze trots als pauwen en met de Heer in hun hart naar huis liepen!!

Tineri: 
Vanavond was de afsluiting van de tienerweek. het groepje bezoekers was maar klein, maar ze waren echt heel serieus en open. 
Ook de tieners hebben zich (weer of voor t eerst) aan de Heer toegewijd. 
Vnl de jongere garde van ons team heeft deze diensten op een echt leuke en authentieke manier geleid en ingevuld, met drama, en activiteiten voor opbouw van vriendschap, overgave of bemoediging, enz. Opmerkelijk en gaaf vonden wij het dat de tieners een paar maal naar ons toe kwamen met vragen en gebedsverzoeken! Bijzonder gewoon dat leeftijd geen enkel obstakel was! we werden door hen ook uitgenodigd mee te doen aan activiteiten. super leuk en..vermoeiend! haha!
Deze week werd elke avond afgesloten met sport, meestal volleybal. en vanavond hebben we een zeepsop glijbaan gemaakt; waar ze, na eerst de kat uit de boom gekeken te hebben, volop “indoken”. grotere hilariteit en lol kun je niet bedenken! 
Tot slot kregen de tieners een cadeau-tasje mee naar huis.

Dank U Heer voor hoe U werkte en onze gebeden verhoorde! dank U voor het team!! en alle gebeden, openbaringen en profetieën die er waren tijdens de bidstonden elke dag. 
Dank U voor al die prachtige mensen die we konden bereiken (ook ouders) ! en dat U maakte dat alle moeilijkheden, bolwerken en obstakels er niet meer toe deden!

En jullie: dankjewel wel voor alle support!!
blijf svp bidden voor het werk hier! Maandag gaan we een paar dagen naar Jacodu met ook daar een kinderjongeren programma.

Gods zegen! en lieve groetjes uit een, nog steeds warm, Roemenië.
Mannes en Jenny

hallo allemaal!

het is hier nu woensdagavond, 22.30 uur, en de 2e dag van het project voor kinderen en tieners zit er op.
Na een best pittige start maandag (volle voorbereidingsdag) en de eerste projectdag op dinsdag, hebben we vandaag, ondanks het nog steeds te kleine team, grote zegen ervaren. Het team (Ukraïne, UK, een klein team Roemeniërs en wij) is super gemotiveerd en enthousiast; de bidstonden zijn gewoon heel krachtig en gaaf en we merken hoe de Heilige Geest werkt! 

Waar alles gisteren echt wel mooi, maar met toch ook wat ruis verliep, merkten we vandaag dat de kinderen inmiddels beter begrijpen wat de bedoeling is van die maffe buitenlanders. En bovendien waren ze – halleluja!- echt open voor de dingen van de Heer! 
Daarbij raken we allemaal een beetje gewend aan de grote maar bijzondere sporthal, waar er o.a. geen sanitaire voorziening, geen water is,.
Hoe we dat oplossen? simpel…”back to nature” gelukkig is er een sloot achter de hal..haha..

Het thema deze week is voor zowel de kinderdagen als de tiener bijeenkomsten ’s avonds, “Góede vrienden!”.
Alles wat we doen wijst naar Jezus de beste Vriend, en naar wat het betekent zelf een goede vriend te zijn, door Jezus’ liefde.
De kidsdays beginnen met een soort kinderdienst met Dans, Zang, Bijbelverhaal, Drama, op leuke manier Memorisatie teksten leren, Clowns met “Get it – Got it – Good! ” -interaktie, en sluiten af met Sport en Spel.
Thema’s: gisteren: Gods bedoeling; het paradijs, goed en slecht / goede keuzes maken. Vandaag: David en Jonathan: loyaliteit vanuit rechtvaardigheid.
morgen: Ruth.

Het is zo prachtig en alleszins elke moeite waard om de kinderen te zien genieten van alle liefde, aandacht en leuke activiteiten die die wij als mensen kunnen bieden, maar we worden vooral geraakt door de honger naar zegen van de Heer van veel kinderen, en hoe de Heer alles leidt! 
Ze ontvingen vandaag allemaal een persoonlijke zegen en als je hen dan in de ogen kijkt… slik!.. en halleluja!

Gisteravond waren er meer tieners dan vandaag, maar het was een heel kostbare avond. Met geweldige aanbidding, krachtig “woord” met drama en enorm leuk toepasselijk spel. Daarna een volleybal match en een gezamenlijke wandeling. Er zijn mooie contacten gelegd.

We zien uit naar morgen!
we zijn dankbaar voor jullie gebeden en willen graag benadrukken dat die ook echt nodig zijn.. want er is ook best weerstand.. ( logisch he?..).

Gods zegen allemaal, tot de volgende update!
Mannes en Jenny

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×