Hulproep uit Oeganda (Update)

Hulproep uit Oeganda (Update)

Update 21 maart 2017

Bij deze een update met betrekking tot de Noodhulp voor Oeganda/Gogonyo. 

Aanstaande zaterdag 25 maart zal het transport, 3 grote trucks volgeladen met poot en zaaigoed, vanuit Kampala vertrekken naar Gogonyo. Op dit moment worden er op de akkers en gardens de nodige voorbereidingen getroffen. Het bruist helemaal in Gogonyo, de mensen daar zijn onvoorstelbaar blij met wat er te gebeuren staat!

Met het ingekochte poot en zaaigoed kan ongeveer hectare worden beplant en ingezaaid. Op dit moment komen er gelukkig nog steeds bijdrages binnen, die zullen natuurlijk voor hetzelfde doel worden gebruikt. We streven er nog steeds naar  om 100 hectares te beplanten en in te zaaien! 

Wij willen alle sponsoren heel heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage. We zijn heel erg dankbaar dat we dit samen hebben kunnen doen.

Binnenkort hopen we van Steven Ogwang foto’s te ontvangen van de situatie in Gogonyo. 

Giften kunt u overmaken naar:

Volle Evangelie Gemeente Nijverdal NL70 SNSB 0946 3234 29 o.v.v. Mission Uganda Voedselhulp Gogonyo

De afgelopen weken heeft onze vriend in Oeganda, Steven Ogwang, contact met ons opgenomen over de situatie in Gogonyo, Oost-Oeganda. Wellicht hebben jullie al gehoord dat in Zuid Soedan, Kenya en Ethiopië een hongersnood is uitgebroken. In Gogonyo is het gelukkig nog niet zover, maar het gevaar daarvoor is erg reëel.

Tijdens de intense droogte vanaf november 2016 tot nu toe, zijn in Gogonyo erg veel gewassen (zoals Casava) doodgegaan. Hoewel de regen nu teruggekeerd is, zal er niets meer groeien. Daarnaast is er door het gebrek aan voedsel bijna al het zaai- en pootgoed door de bewoners van Gogonyo opgegeten, omdat er niets anders meer was. De consequentie die daaruit voortvloeit, is dat er binnen een paar maanden een hongersnood zal uitbreken doordat er bijna geen zaai- en pootgoed meer is.

We kunnen dit echter voorkomen!

Door lokaal zaai- en pootgoed in te kopen en binnen nu en 2 weken alle akkers klaar te maken, kunnen we ervoor zorgen dat er over een aantal maanden een nieuwe oogst binnengehaald kan worden. Als dat zou gebeuren, zouden we een hongersnood kunnen voorkomen! Er ligt zo’n 100 hectare braak door deze situatie. Het kost ongeveer €105,- om een hectare te beplanten of in te zaaien. Dat zou betekenen dat meer dan €10.000 nodig is om al het braakliggend land opnieuw te beplanten of in te zaaien. Een groot bedrag om in korte tijd te verzamelen, maar samen kunnen we zoveel mogelijk hectares grond weer voedsel laten voort brengen!

Als Beth-Shalom hebben we al jaren een connectie met Steven Ogwang en het gebied Gogonyo, waar onder andere de medische post Beth-Shalom is gerealiseerd in dit gebied. Vanuit deze verbondenheid willen we deze oproep graag bij u aanbevelen. Hierbij willen we graag benadrukken dat we nauwe contacten hebben in Gogonyo en dat uw gift rechtstreeks wordt besteed aan de aanschaf en het planten van zaai- en pootgoed! Naast een gift vragen we ook uw gebed voor deze situatie, we hebben er geloof voor dat we de mensen in Gogonyo kunnen bemoedigen met ons gebed en steun!

Giften kunt u overmaken naar:

Volle Evangelie Gemeente Nijverdal
NL70 SNSB 0946 3234 29
O.v.v. Mission Uganda Voedselhulp Gogonyo

Namens de mensen in Gogonyo, bedankt voor uw steun!

Zie ook onze pagina over Mission Uganda

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×