Israël

Jaffa Project

Als Beth Shalom vinden we het erg belangrijk om Israël te steunen. Wij erkennen Israël als Gods volk en willen in woord en daad achter Israël staan. Dit uit zich door de jaarlijkse Israël-zondag, de plaats die Israël inneemt in onze diensten en gebeden en financiële ondersteuning.

Voor de financiële ondersteuning hebben we gekozen voor het ‘Jaffa project’. Wij willen dit project graag wat verder toelichten.
Het Jaffa Institute werd in 1982 opgericht als een sociaal bureau om zwaar benadeelde kinderen en hun gezinnen van de stad Jaffa te helpen. De missie van het instituut is om door het bieden van educatieve, voedingskundige, therapeutische en sociale verrijkingsprogramma’s, kinderen te helpen bij het ontwikkelen van positieve houdingen en vaardigheden. Dit om de cyclus van armoede tussen generaties in de verarmde gemeenschappen van Jaffa, Zuid-Tel Aviv en Bat Yam in Israël te doorbreken. Het Jaffa Institute heeft meer dan 30 verschillende programma’s, waaronder crisisopvang voor risicojongeren, educatieve verrijkingscentra, initiatieven voor voedselzekerheid, vrouwen programma’s en ondersteuning aan ouderen en overlevenden van de Holocaust. Elk jaar biedt het Jaffa Institute ondersteuning en hulp aan meer dan 4.000 burgers.
Via Jaffa project Nederland steunen wij vanuit Beth Shalom één van de groepen kinderen.
Voor meer informatie over het Jaffa project kunt u de volgende site’s bezoeken

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×