Asielzoekers

Beth-Shalom en Asielzoekers

“Hij heeft vreemdelingen lief en geeft hen voedsel en kleding” (Deut. 10:18)
“Ik was een vreemdeling en u hebt Mij in uw huis uitgenodigd” (Matth. 25:35)

Zowel in het Oude als het Nieuwe Testament roept God ons op om te zien naar mensen uit andere landen en culturen. Deze mensen verblijven soms uit vrije keuze, maar steeds vaker als vluchteling vanwege problemen in eigen land, onder ons.

Beth-Shalom wil speciaal voor de vluchteling een warm, uitnodigend huisgezin zijn, waar aandacht is voor hun bijzondere situatie in een onbekende omgeving. Dit kan praktisch inhouden dat wij een helpende hand bieden om de weg te vinden in de nieuwe samenleving. Daarnaast hebben wij extra aandacht voor hun taalproblemen, bieden wij ondersteuning bij een asielprocedure, gastvrijheid, een luisterend oor en vriendschap. Soms komt daar ook bij kijken dat wij de omgeving en overheid bewust moeten maken van inhumane situaties.

Diverse betrokken gemeenteleden, die de weg weten naar hulpinstanties, met kennis van juridische en overheidsprocedures willen van harte behulpzaam zijn om waar nodig ook goede, externe hulp in te schakelen. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen via de Contactpagina

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×