Overdenkingen voor Pasen – 1 april

Dag 31 van de veertig dagen tijd:  Ik schoot mijn eigen broer neer

Wat bijna niemand weet is dat ik mijn eigen broer met een geweer in zijn gezicht heb neergeschoten. Geen grap, het is echt gebeurd en ik heb er veel van wakker gelegen, zo schuldig voelde ik me en zo klaagde het me aan. Het is lang geleden, maar ik herinner me het als de dag van vandaag.

We groeiden op in een plattelandsgemeente en in onze jongensjaren zaten we vol kattekwaad. We schoten met kattenpults, staken droog gras in brand als het hard waaide en we jatten fruit, bramen en aardbeien uit de tuin van de buren en nog veel meer…… En we hadden pistolen en geweren, echte luchtdruk pistolen en geweren. Daar schoten we mee op van alles en nog was dat langs kwam of vloog. Dat liep echt uit de hand toen we cowboy en indiaantje speelden. Gewapend met ons pistool en geweer verscholen we ons voor elkaar en schoten we op elkaar met levensechte kogels. Ik zag het kleine gaatje waar mijn broer doorheen keek en ik drukte af. Een grote schreeuw volgde en mijn broer kwam tevoorschijn met een hand voor zijn ogen en het bloed sijpelde over zijn gezicht. Ik had hem geraakt en net naast zijn oog was de kogel blijven steken op het harde stuk bot aan de buitenkant van het oog. Wat heb ik vaak wakker gelegen bij de gedachte wat er was gebeurd als die kogel door het oog was gegaan. Schuld had een grote impact in mijn leven, herken je dat ook?

Volgende week vieren we Pasen en de sterfdag van de Here Jezus gaat daaraan vooraf en vanaf vandaag vertel ik iedere dag iets over de betekenis van Goede vrijdag en van Pasen. Mijn favoriete schrijver van christelijke boeken is Max Lucado. En uit zijn boek getiteld: : ”Hij koos de pijn” citeer ik het volgende deel over schuld.

Dit is Goede Vrijdag!!! Maar Goede Vrijdag kan niet zonder Pasen (Romeinen 8:11)

Waarschijnlijk heb je je eigen broer niet neergeschoten, maar hoe zit het met jou schuld?

En hoe gaat het met mijn broer? Net als bij ons allemaal is bij hem het leven langs gekomen en het heeft hem, net als het leven ons heeft gevormd, gemaakt tot wie hij nu is. Hij is een jaartje ouder dan ik en als we elkaar spreken dan zegt hij altijd liefdevol :” Hé broertje”. Net als ik houdt mijn broer van de Here Jezus. Is dat eenvoudig? Nee, maar samen hebben we het over de dillema’s van het leven. Zoals jullie kunnen lezen in die opmerking van hem die hij vorige week maakte en die mij inspireerde om de overdenking van dag 24 te schrijven: “Het is te veel om voor te bidden”

Voor filmpje ga naar: https://www.facebook.com/102212108093978/videos/146982336724054/

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×